Nog maar een jaar geleden trok Noord Caravans vanuit Scheemda naar Zuidbroek. Aan de caravan-boulevard langs de A7 verdubbelt Noord Caravans nu het aantal vierkante meters – van 2500m2 naar 5000m2. Deze uitbreiding geeft ook de gelegenheid om met een nieuw concept te starten namelijk de in- en verkoop van campers.

Noord Caravans is een jong bedrijf wat naast een fysieke vestiging ook een online inkoopsite heeft Wijkopencaravans.nl. Per 1 september is het naast de in- en verkoop van caravans ook mogelijk om met de in- en verkoop van campers te starten. “In deze tijd is het erg gemakkelijk om jouw caravan via online verkoopplatformen te verkopen, maar wij van Wijkopencaravans.nl ervaren dat niet elke particulier hier goede ervaringen mee heeft. Denk bijvoorbeeld aan: vals geld, valse overboekingen, malafide of onbekende kopers bij de deur, de kopende partij komt niet opdagen of komt hun afspraken niet na. Dit levert de verkoper veel stress op. Wij zijn betrouwbaar en een RDW-erkend bedrijf waarbij iedereen én elke camper (met of zonder schade) welkom is.”
De werkwijze van Wijkopencampers.nl en Wijkopencaravans.nl is identiek. Beide concepten lijken op elkaar en wij zijn al langere tijd bekend met het in- en verkopen van zowel campers en caravans. Vanaf nu is er een apart label voor de in- en verkoop van campers en caravans. Het concept van Wijkopencampers is eenvoudig en bestaat uit 3 stappen:

  • Meld je camper aan op Wijkopencampers.nl Het maakt hierbij niet uit hoe groot, klein of oud de camper is, want wij nemen hem graag van je over. Alle merken en types zijn bij ons welkom zélfs als er beschadigingen zijn.
  • Ontvang een vrijblijvend bod Na de aanmelding ontvang je van ons binnen 48 uur een gegarandeerd en vrijblijvend bod. Hierna beslis jij of je met ons bod akkoord gaat.
  • Camper verkopen Ga je akkoord met ons bod? Dan regelen wij de rest voor je. Denk hierbij aan: een vrijwaringsbewijs, het ophalen van de camper en de financiële afhandeling. Tijdens het ophalen van de camper ontvang je direct het afgesproken bedrag. Ideaal als je een verkoop zonder gedoe wil!

Niels Woldhuis, de eigenaar van Noord Caravans, Wijkopencampers.nl en Wijkopencaravans.nl licht toe dat het bij campers gemiddeld genomen bij de in- en verkoop om hogere bedragen gaat en dat de verkopers over het algemeen ouder zijn. Als tip geeft Niels het volgende mee: “Overweeg je om jouw camper zelf particulier te verkopen? Zorg er dan voor dat er sprake is van wederzijds vertrouwen, dat je tijdens de verkoop in een rustige en vertrouwde omgeving bent en zorg ervoor dat je niet alleen bent. Hiermee kun je niet voorkomen dat je bijvoorbeeld vals geld ontvangt, maar zo kun je er wel voor zorgen dat jij de regie behoudt.”

Het publiek heeft de caravan-boulevard langs de A7 in Zuidbroek afgelopen jaar volop weten te vinden. Noord Caravans, met zijn twee inkoopwebsites, en Strating Caravans zijn een ware trekpleister geworden.